МЗС: обстріл іноземних дипустанов долучать до позовів проти росії у міжнародних судах

МЗС: обстріл іноземних дипустанов долучать до позовів проти росії у міжнародних судах

Укрінформ
Міністерство закордонних справ рішуче засуджує обстріли збройними силами рф приміщень іноземних дипломатичних установ в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві МЗС, оприлюдненій у Фейсбуці.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що в результаті ракетно-бомбових ударів російської армії в Маріуполі була пошкоджена будівля, в якій розташовувалися генеральне консульство Греції та офіс Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а також зруйновані приміщення почесних консульств Словенії, Азербайджану та Албанії в Харкові.

«Збройна атака росії на приміщення дипломатичних місії є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, Віденських конвенцій про дипломатичні та консульські зносини», - заявили у МЗС.

Українські дипломати закликали міжнародну спільноту засудити росію за варварські обстріли цивільних об‘єктів в Україні, в результаті яких гинуть та отримують поранення цивільні люди, зокрема діти.

«Українська сторона долучить факти руйнування приміщень іноземних дипломатичних установ на території України до позовів проти рф в міжнародних судових інстанціях, аби притягнути росію до максимальної відповідальності за її злочини», - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-