Зеленський: Оголошена путіним «денацифікація» – чистий нацизм

Зеленський: Оголошена путіним «денацифікація» – чистий нацизм

Укрінформ
Так звана «денацифікація» українського народу, під прикриттям якої президент рф володимир путін розпочав війну з Україною, є чистим нацизмом.

Як передає Укрінформ, про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю ABC News.

«Денацифікація у цьому випадку – це чистий нацизм, знищення української нації. Таке саме було в 1940-х роках у Німеччині. Вони «денацифікували» євреїв. Росіяни роблять це зараз. Я шокований. Я не знав, що в сучасному світі можна робити подібні речі», - сказав Зеленський.

Він додав, що денацифікація в історії починалася багато разів і закінчувалася дуже погано.

«Для деяких країн вона закінчувалася таким чином, що ці країни жахалися, що вчинили це. Одні країни починали «очищувати» світ від тієї чи іншої нації, а інші країни жалкували, що не втрутилися, не захистили інші нації», - зазначив Зеленський.

Президент підсумував, що в нинішньому світі, населеному різними націями, все ж загалом існує одна нація – «нація людей».

Раніше український Президент заявляв, що українці не пробачать російським загарбникам сотні жертв і страждання, які вони принесли на нашу землю, а на українському прапорі «немає крові, немає і ніколи не буде чорних плям, немає і ніколи не буде жодних свастик».

Як повідомлялося, із 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-