Подоляк: Ми хочемо, щоб результатом наших переговорів з РФ був документ

Подоляк: Ми хочемо, щоб результатом наших переговорів з РФ був документ

Укрінформ
Радник Офісу Президента запевняє, що українці краще аналізують ситуацію, ніж представники РФ.

Про це Михайло Подоляк розповів під час пресконференції в ефірі телеканалу «Україна 24», передає Укрінформ.

«Ми проводили переговори в Білорусі, тому що російська сторона відмовляється від будь-яких інших країн-посередників. Ми хотіли взяти опцію, наприклад, Туреччину, Угорщину чи Польщу, адже Білорусь використовується як плацдарм для атаки на наші міста. Ми не провінція, а високоінтелектуальні люди. Ми краще аналізуємо ніж росіяни, і ви бачите по моделі нашої поведінки, що з нами на переговорах не можна розмовляти з позиції сили», - сказав Подоляк.

Він переконаний, що РФ недооцінила силу України, а потискання рук представникам делегації загарбників - це формальність.

«Як не дивно, обстановка була конструктивна: ми висували свої претензії і обговорювали їх. Більше того, ми хочемо, щоб результатом наших переговорів був документ. Причина такого характеру переговорів - це недооцінка пана Зеленського, України в цілому і завищена оцінка себе. РФ у світових медіа себе возвеличували... Стосовно потискування рук. Давайте ми дамо результат, а не будемо займатися великим пафосом. Давайте професійно робити те, що ми робимо. Якщо я матиму завтра коридор в Харкові для евакуації дітей, то я готовий знову потиснути їм руки», - наголосив Подоляк.

24 лютого країна-агресор Російська Федерація за вказівкою свого глави Володимира Путіна оголосила війну Україні та розпочала масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, адміністративні будівлі та житлові будинки у містах та селах. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-