Подоляк розповів, як проходять переговори з РФ

Подоляк розповів, як проходять переговори з РФ

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк розповів про три ключові напрямки роботи української делегації на переговорах із російською.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із посиланнями на брифінг за участю Подоляка.

«Позиція Російської Федерації жорстка. Зрозуміло, якби вона була в них м'яка, вони б не нападали на Україну, але позиція Верховного головнокомандувача України та України загалом теж жорстка, тому переговори будуть іти тяжко, але вони будуть іти», — зазначив він.

Подоляк зазначив, по-перше, наразі позиція України підсилена західними партнерами. По-друге, Президент Володимир Зеленський точно не піде на жодні поступки, які можуть якимось чином принизити боротьбу, яка ведеться в Україні за її територіальну цілісність і свободу. За словами радника керівника ОП, глава Української держави чітко розуміє межі, на які українська делегація може піти в переговорах із російською, а на які не може.

По-третє, Подоляк додав, що члени делегації розуміють психологічний стан своїх співрозмовників, а також їхні цілі, інтелектуальні засади, на які вони спираються, тобто, що розуміють про Україну, а що ні. «Нам, в принципі, доволі комфортно працювати, розуміючи мотиви російської сторони. Ми не просто знаходимося на переговорах і слухаємо їх. Ми розуміємо, куди вони хочуть зайти, чому вони так думають, яка в них мотивація», – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня відбувся другий раунд переговорів між українською та російською делегаціями.

За словами радника керівника ОП Михайла Подоляка, українська делегація не досягла у переговорах з російською делегацією тих результатів, на які сподівалася. Водночас сторони досягли розуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів та продуктів харчування до місць найзапекліших боїв з можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли буде здійснюватися евакуація в секторах, де вона проводиться.

28 лютого українська та російська делегації провели перший раунд переговорів у Білорусі та поїхали до своїх столиць для консультацій щодо подальших рішень. Як зазначав Подоляк, переговори між делегаціями були важкими, але без будь-яких обов'язкових ультиматумів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-