Україна може і повинна вимагати конфіскації всіх енергетичних активів РФ у світі – Зеркаль

Україна може і повинна вимагати конфіскації всіх енергетичних активів РФ у світі – Зеркаль

Укрінформ
Україна може і повинна вимагати повної конфіскації всіх енергетичних активів Російської Федерації у світі, щоб позбавити її змоги використовувати енергетику як зброю.

Як передає Укрінформ, про це написала у Фейсбуці радниця міністра енергетики України, ексзаступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Вона зазначила, що обстріл цієї ночі атомної станції – це квінтесенція всієї енергетичної політики Росії.

«Після нашої перемоги вона не зміниться. Змінитися має Європа, яка починає прозрівати… Тому наше завдання – також документувати використання енергетики в якості зброї. А тепер що можна зробити реалістично. Енергетичні активи - це зброя. Зброю конфісковують. Ми можемо і маємо вимагати повної конфіскації всіх енергетичних активів Російської Федерації у світі. Ми можемо і маємо використати ці активи для того, щоб збільшити фонд відбудови України. Російський енергетичний актив іде ... ні, не туди. Він іде з молотка», - зазначила Зеркаль.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 4 березня російські загарбницькі війська обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксоване влучання у перший енергоблок, сталася пожежа в адміністративній будівлі.

Станом на ранок 4 березня, майданчик ЗАЕС захоплений російськими військами, прямий контакт із керівництвом станції втрачений. Радіаційний фон наразі перебуває у межах природних значень.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти із попередженням, що ці обстріли є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об'єкта, що може призвести до тяжких та трагічних наслідків для всього світу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-