Обстріл росіянами Запорізької АЕС: Зеленський поговорив із Трюдо і Фріланд

Обстріл росіянами Запорізької АЕС: Зеленський поговорив із Трюдо і Фріланд

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та віцепрем’єр-міністр Христя Фріланд обговорили із Президентом України Володимиром Зеленським викликану російськими обстрілами пожежу на Запорізькій АЕС.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це за підсумками розмови розповіли в офісі глави уряду Канади.

“Президент Зеленський висловив глибоке занепокоєння стосовно потенційних руйнівних наслідків для здоров’я та безпеки українців й європейців без негайного припинення вогню поблизу атомної станції. Прем’єр-міністр Трюдо закликав Росію негайно припинити усі військові дії у регіоні та взяти зобов’язання надалі спілкуватися із партнерами та союзниками”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Зазначається, що “двоє лідерів обговорили способи, у які Канада може продовжити підтримку України в найближчому майбутньому”.

“Прем’єр-міністр Трюдо відзначив український народ за рішучість перед незаконним та невиправданим вторгненням, що триває”, - зауважили у Трюдо.

Як відомо, у ніч на п'ятницю внаслідок обстрілу з важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС. Зафіксовано попадання у перший енергоблок. На ЗАЕС повідомили, що на територію станції увірвалися "кадировці" та хочуть її замінувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-