Данілов вважає переговори з делегацією РФ у Біловезькій пущі небезпечними для України

Данілов вважає переговори з делегацією РФ у Біловезькій пущі небезпечними для України

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає переговори між українською та російською делегаціями, що незабаром мають відбутися в Біловезькій пущі, небезпечними для Української держави.

Таку думку він висловив в ефірі парламентського телеканалу "Рада", передає кореспондент Укрінформу.

"Зараз є процеси перемовин. Я можу сказати, що вони дуже небезпечні для нашої країни. Якщо хтось вважає, що можна провести перемовини і здати нашу країн, вони глибоко помиляються. Це дуже небезпечний процес. Мені дуже не подобається те, що це відбувається безпосередньо в Біловезькій пущі. Я не знаю, що це за фахова людина була, яка вигадала, що вони саме там мають відбуватися. Це дуже небезпечно для нашої країни", – сказав Данілов.

Водночас секретар РНБО запевнив, що ані Президент України Володимир Зеленський, ані інші представники воєнно-політичного керівництва країни, ані український народ не зрадять свою державу.

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація їде на переговори з Росією до Біловезької пущі в Білорусі. Інших деталей наразі немає.

Раніше, 28 лютого, українська делегація зустрілася з російською на українсько-білоруському кордоні в районі річки Прип'ять. Ключовим питанням переговорів було негайне припинення вогню та відведення військ із території України.

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, який взяв участь у переговорах, повідомив, що українська та російська делегації обговорили низку пріоритетних тем і тепер їдуть до своїх столиць, щоб провести консультації щодо подальших рішень. Крім того, за його словами, сторони обговорили можливість проведення другого раунду переговорів найближчим часом.

24 лютого за вказівкою президента країни-агресора Володимира Путіна Росія розпочала війну з Україною. Російські війська сьомий день поспіль обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-