Греція евакуює громадян та співробітників консульства з Маріуполя

Греція евакуює громадян та співробітників консульства з Маріуполя

Укрінформ
Генеральне консульство Греції евакуюється з Маріуполя, який перебуває під обстрілами російських окупантів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Зараз триває операція з евакуації громадян Греції та частини співробітників консульства Греції з Маріуполя, оскільки було відкрито гуманітарний коридор.

Кортеж, який складається з 21 автомобіля та 82 пасажирів, у середу виїхав з Маріуполя. Планується, що колона вирушить до Запорізької області, перш ніж поїхати до Молдови.

Генеральний консул Греції Маноліс Андулакіс залишиться у Маріуполі, де проживає велика етнічна грецька громада. Щонайменше 10 етнічних греків вже загинули внаслідок ударів російської авіації поблизу Маріуполя на минулих вихідних.

Операцію з евакуації усіх грецьких журналістів у місті, які перебували в приміщенні Генерального консульства, а також громадян Греції, які хотіли виїхати з міста, було вирішено проводити з огляду на ситуацію з безпекою в Маріуполі та заяву Москви про відкриття гуманітарного коридору з Маріуполя на захід.

Як повідомляв Укрінформ, лідер країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Москва завдала ударів по Україні та розпочала війну. Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-