Путін отримав чіткий сигнал, що гратися з ядерною зброєю не варто – Кулеба

Путін отримав чіткий сигнал, що гратися з ядерною зброєю не варто – Кулеба

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін отримав дуже чіткий сигнал про те, що гратися з ядерною зброєю не варто.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі каналу "Рада", передає Укрінформ.

«Не можу ані прибільшувати, ані применшувати будь-яку загрозу, але зараз президент Путін отримав дуже чіткий сигнал з різних місць про те, що з цією темою гратися взагалі не варто, тому що це вже про абсолютно інші речі», - сказав глава МЗС.

За словами Кулеби, після нападу Путіна на Україну всі дуже серйозно ставляться до «його жорстокості і, можна сказати, навіть варварства». Водночас міністр звернув увагу, що після указу Путіна про приведення у бойову готовність фактично своїх ядерних сил Китай закликав Росію до стриманості.

«Країною, яка публічно засудила ці дії, по суті, її (Росію - ред.) закликала до стриманості у поводженні з ядерною зброєю, став Китай, який тримає дуже стратегічну паузу загалом у питанні конфлікту, але тут вони негайно вийшли з позицією і чітко її заявили. Це був чіткий сигнал Путіну, що не треба гратися», - підкреслив глава МЗС.

Як повідомлялося, 28 лютого на пресконференції речник МЗС Китаю Ван Веньбінь після заяви Путіна про приведення сил стримування до особливого режиму бойового чергування закликав сторони проявляти стриманість і уникати подальшої ескалації.

Путін наказав привести сили стримування до особливого режиму бойового чергування 27 лютого. До цих сил стримування належать і стратегічні ядерні сили.

Наступного дня міністр оборони РФ Сергій Шойгу доповів президентові Росії Володимиру Путіну, що чергові сили ракетних військ стратегічного призначення, Північного та Тихоокеанських флотів, Дальньої авіації країни розпочали бойове чергування у посиленому складі.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-