У питанні про бойові літаки для України є прогрес, але чекати тижні ми не можемо – Кулеба

У питанні про бойові літаки для України є прогрес, але чекати тижні ми не можемо – Кулеба

Укрінформ
Україна досягла певного прогресу на переговорах з європейськими країнами про надання бойових літаків для боротьби з російським вторгненням, однак наполягає на прискоренні ухвалення відповідних рішень.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії відзначив, що наші пілоти героїчно б'ються у повітрі, гинуть, збиваючи російські літаки, які прямують на бомбардування наших міст, на вбивство наших цивільних громадян.

«Ми зафіксували випадки, коли обстріли з російських літаків української території відбуваються без зальоту на нашу територію, на жаль, варварськи використовуються військово-космічні сили РФ, і дійсно, в України є надзвичайно нагальна потреба у зміцненні військово-повітряних сил», - сказав Кулеба.

Він додав, що Україна працює над цим із низкою країн, і в цьому питанні є прогрес.

«Але ми не можемо чекати, тому що йдеться не про тижні - у нас немає тижнів, у нас є дні, і ми маємо вирішити цю проблему за декілька днів», - акцентував очільник МЗС.

Водночас він зауважив, що це не означає, що ми здамося , якщо не буде цих бойових літаків.

«Але це означає, що якщо не буде літаків, ми будемо продовжувати боротьбу, на жаль, з набагато більшими втратами серед мирного населення, тому що Росія цинічно продовжуватиме бомбити наші міста", - зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, 24 лютого за вказівкою президента країни-агресора Володимира Путіна Росія розпочала війну із Україною. Російські війська сьомий день поспіль обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети поцілюють у житлові будинки. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-