Дата нового раунду переговорів з Росією наразі невідома – Кулеба

Дата нового раунду переговорів з Росією наразі невідома – Кулеба

Укрінформ
Україна готова до нового раунду переговорів з Росією без жодних ультиматумів, їхня дата наразі невідома.

Про це заявив на онлайн-брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перший раунд перемовин відбувся, "зради" ніякої не було, вимоги росіян залишаються незмінними. Це ті вимоги, які озвучив Путін у зверненні перед початком війни, по суті, оголошуючи нам війну. Ми готові до переговорів, ми готові до дипломатії, але у жодному не готові до прийняття будь-яких російських ультиматумів. Коли відбудуться нові переговори, наразі невідомо», - сказав Кулеба.

Як повідомлялося, 28 лютого українська делегація зустрілася з російською на українсько-білоруському кордоні в районі річки Прип'ять. Ключовим питання перемовин було негайне припинення вогню та відведення військ із території України.

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, який взяв участь у зустрічі, повідомив, що українська та російська делегації під час переговорів обговорили низку пріоритетних тем і тепер їдуть до своїх столиць, щоб провести консультації щодо подальших рішень. Окрім того, за його словами, сторони обговорили можливість проведення другого раунду переговорів найближчим часом, на яких обговорені теми матимуть конкретну практику розвитку.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи переговори між українською та російською делегаціями, зазначив, що наразі немає такого результату, який би хотілось отримати.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-