МЗС рішуче засуджує варварські ракетні атаки та хаотичні обстріли житлових районів

МЗС рішуче засуджує варварські ракетні атаки та хаотичні обстріли житлових районів

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує варварські ракетні атаки та невибіркові обстріли військами Російської Федерації житлових районів та цивільної інфраструктури міст України.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві МЗС, опублікованій у Фейсбуці.

Висловлюємо щирі співчуття сім’ям, які втратили своїх близьких через нищівну війну, яку Президент Путін розв’язав проти українського народу.

У міністерстві також висловили співчуття через загибель під час обстрілу студента з Індії, та громадянина Китаю. І готові надати посольству Індії необхідну допомогу для репатріації тіла громадянина.

«Українські та іноземні громадяни стали заручниками російської збройної агресії проти України», - підкреслюється у заяві.

У МЗС закликають всі іноземні уряди вимагати від президента Путіна негайно припинити свою війну в Україні. Це дозволить стабілізувати ситуацію і більше зосередитися на безпеці населення, в тому числі іноземних студентів.

Міністерство наголошує, що не існує дискримінації за расою чи національністю, в тому числі, коли йдеться про перетин державного кордону іноземними громадянами. Враховуючи надзвичайні умови безпеки, підхід «обслуговувати тих, хто прийшов першим» застосовується до всіх національностей. Певні гуманітарні винятки допускаються для жінок і дітей.

«Ми тісно співпрацюємо з профільними відомствами України для посилення підтримки іноземних громадян, у тому числі студентів, які бажають повернутися на батьківщину або переїхати до третіх країн у зв’язку з військовим вторгненням Росії», - додало МЗС.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Вранці 1 березня російські війська завдали авіаудару по центральній площі Харкова.

Внаслідок авіаудару постраждали щонайменше 6 людей, серед яких одна дитина, кількість загиблих встановлюється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-