Військову допомогу Україні надають п’ять країн попри власну політику щодо озброєнь – МЗС

Військову допомогу Україні надають п’ять країн попри власну політику щодо озброєнь – МЗС

Укрінформ
Фінляндія, Швеція, Норвегія, Люксембург та Австрія надають Україні військову допомогу для захисту від російських агресорів попри нейтральний статус або особливості внутрішньої політики щодо постачання озброєнь.

Як передає Укрінформ, такі дані станом на 10 год. 1 березня оприлюднив у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко.

Зокрема, він поінформував, що вперше в своїй історії озброєння надає Фінляндія: 2500 автоматичних гвинтівок, 150 000 патронів, 1500 одноразових РПГ і 70 000 харчових наборів.

Швеція передає Україні 135 тисяч польових пайків, 5000 шоломів, 5000 бронежилетів та 5000 одиниць протитанкової зброї. Військову допомогу ця країна надає вперше з 1939 року.

Норвегія також ухвалила виняткове рішення на підтримку України, відійшовши від політики ненадання зброї країнам поза НАТО, які перебувають у стані війни, - Осло надсилає нам 2000 протитанкових гранатометів.

Люксембург надає Україні протитанкову зброю.

Нейтральна Австрія невдовзі надішле шоломи, захисні жилети, а також паливо.

Ніколенко також відзначив, що для захисту України продовжує надходити велика кількість допомоги партнерів: від бронежилетів і касок до переносних ракетно-зенітних комплексів і протитанкових установок.

«Вирішується питання посилення військово-повітряних сил ЗСУ, аби іще більше давати відсіч ворогові у повітрі», - поінформував речник МЗС.

Як повідомлося, 24 лютого за вказівкою президента країни-агресора Володимира Путіна Росія розпочала війну із Україною. Російські війська шостий день поспіль обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети поцілюють у житлові будинки. В Україні запровадили військовий стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-