Крим, демілітаризація і нейтральний статус України: Путін назвав Макрону свої умови миру

Крим, демілітаризація і нейтральний статус України: Путін назвав Макрону свої умови миру

Укрінформ
У телефонній розмові із президентом Франції Еммануелем Макроном президент Росії Володимир Путін назвав свої умови припинення війни проти України, вони співпадають із колишніми його заявами.

Як інформує Укрінформ, про це повідомляється на сайті президента РФ.

Путін назвав обов'язковою умовою припинення агресії "безумовне врахування законних інтересів Росії у сфері безпеки". Це, за його словами, включає: визнання російського суверенітету над Кримом; демілітаризацію та денацифікацію України; забезпечення нейтрального статусу Української держави.

Путін також повторив свої заяви, що російські збройні сили нібито «не загрожують мирним жителям і не завдають ударів по цивільних об'єктах». Про все це він вкотре сказав, що винні «українські націоналісти».

Раніше Єлисейський палац повідомив, що у цій телефонній розмові Макрона з Путіним останній погодився на дотримання деяких домовленостей, зокрема – припинення всіх ударів і нападів на громадянське населення та місця проживання, а також збереження всієї цивільної інфраструктури. При цьому президент Франції повторив прохання міжнародної спільноти припинити наступ Росії на Україну та наголосив на необхідності негайного припинення вогню.

Як повідомлялося раніше, Путін 24 лютого оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети поцілюють у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Київ офіційно направив позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-