На переговорах Москва готова вийти «на якісь домовленості якнайшвидше»

На переговорах Москва готова вийти «на якісь домовленості якнайшвидше»

Укрінформ
Російська сторона на переговорах з Україною готова вийти «на якісь домовленості якнайшвидше», але так, щоб вони були «на користь обох сторін».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на помічника президента РФ, ексглави мінкульту Володимира Мединського.

«Ми, безумовно, зацікавлені в тому, щоб вийти на якісь домовленості якнайшвидше. Ці домовленості мають бути, безумовно, на користь обох сторін», - сказав Мединський.

За його словами, російська делегація, яку він очолює, прибула до місця переговорів на Гомельщину ввечері 27 лютого. Місце зустрічі сторін погоджено з українською стороною та «знаходиться поруч із кордоном України». «Не спали всю ніч, чекали на приїзд української делегації. Але, на жаль, дуже складна логістика – час приїзду переносився кілька разів. Тільки зараз ми отримали інформацію, що вони прибудуть за годину. Відповідно, о 12-й (за московським часом - ред.) сядемо за стіл переговорів», - сказав глава російської делегації.

Крім нього, до російської делегації входять заступник міністра оборони Олександр Фомін, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький і посол Росії у Білорусії Борис Гризлов, який очолював представництво Росії в ТКГ, потім був призначений послом до Мінська.

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація прибула у район українсько-білоруського кордону для участі у переговорах із представниками РФ. В ОП наголосили, що ключове питання переговорів – негайне припинення вогню та відведення військ з території України.

Згідно з домовленістю, українська делегація зустрінеться з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні в районі річки Прип'ять.

Як повідомлялося, глава держави-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок "спеціальної військової операції на Донбасі".

На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-