Голосування у Радбезі ООН підтвердило дипломатичне безсилля РФ - Британія

Голосування у Радбезі ООН підтвердило дипломатичне безсилля РФ - Британія

Заява
Укрінформ
Під час голосування за проведення спеціальної сесії Генасамблеї ООН у зв’язку з агресією РФ в Україні Рада Безпеки підтвердила ізоляцію й дипломатичне безсилля Росії на міжнародній арені.

З такою заявою виступила під час засідання Радбезу постійна представниця Великої Британії в ООН посол Барбара Вудворд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Проголосувавши за проведення завтра спеціальної сесії Генасамблеї ООН щодо України, члени цієї Ради повністю оголили дипломатичне безсилля РФ. Росія знову залишилася в ізоляції, виступивши проти цієї резолюції», - наголосила британський дипломат.

Вона підкреслила, що Росія не може стримати об’єднання світу й засудження вторгнення РФ в Україну, щодень «підтримка світом України тільки зростає».

Вудворд закликала всі країни-члени виступити єдиним голосом на Генеральній Асамблеї ООН у понеділок «за повне виведення сил Росії з України та припинити цю війну».

Як повідомляв Укрінформ, у неділю Рада Безпеки ООН підтримала рішення скликати в понеділок спеціальну сесію Генеральної Асамблеї ООН з метою прийняття резолюції щодо притягнення Росії за відповідальність за її агресію проти України. Під час голосування в Радбезі проти висловилася лише російська делегація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-