Переговори з Росією без передумов і ультиматумів вже є перемогою – Кулеба

Переговори з Росією без передумов і ультиматумів вже є перемогою – Кулеба

Укрінформ
Готовність Росії говорити без якихось передумов, ультиматумів і вимог вже є перемогою для України.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Тож я думаю, що факт того, що Росія готова говорити без якихось передумов, без якихось ультиматумів, вимог на адресу Україну, вже є перемогою для України», - сказав він.

Кулеба зауважив, що кілька днів тому, на початку війни, Росія не була зацікавлена в будь-яких переговорах взагалі, але після втрат зрозуміла, що її план іде не так, як задумувалося, і бліцкриг провалився, і Росія почала говорити мовою ультиматумів.

«Поки Росія продовжує страждати, поки російська армія зазнає однієї поразки за іншою, умови, ультиматуми Росії відійшли в сторону. Тепер вони дають нам сигнал, що вони просто хочуть поговорити», - зазначив міністр.

Як повідомлялося, за результатами розмови Президента України Володимира Зеленського з білоруським лідером Олександром Лукашенком домовлено, що українська делегація зустрінеться з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні в районі річки Прип'ять.

Як повідомили в пресслужбі ОП, Лукашенко взяв на себе відповідальність за те, що "на час проїзду, переговорів та повернення української делегації всі літаки, гелікоптери та ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі".

Раніше ексміністр оборони України, керівник Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк заявив, що існує велика ймовірність того, що найближчим часом самопроголошений уряд Білорусі ухвалить рішення про участь збройних сил РБ у війні з Україною на боці РФ.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-