Зеленський – до білорусів: Будьте Білоруссю, а не Росією

Зеленський – до білорусів: Будьте Білоруссю, а не Росією

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський звернувся до білорусів, закликавши бути Білорусією, а не Росією.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, посилаючись на ранкове звернення Зеленського у неділю.

"Сьогодні всіх вас кличуть на виборчі дільниці, щоб проголосувати на референдумі. Це могло б виглядати як звичайний політичний процес, але зараз уже точно не може бути нічого звичайного. Зараз ухвалюються рішення досконалого іншого рівня... З вашої території війська Російської Федерації по Україні запускають ракети. З вашої території вбивають наших дітей, руйнують наші будинки, намагаються підірвати все, щоб було збудовано за десятиліття, до речі, не лише нами, а й нашими батьками, нашими дідами, і все це також де-факто референдум для вас, білоруси. Ви вирішуєте, хто ви... Ви вирішуєте, ким бути... Як ви будете дивитися в очі своїм дітям. Як ви будете дивитися в очі один одному, своїх сусідам, а ми – ваші сусіди. Ми – ваші сусіди. Ми – українці. Будьте Білорусією, а не Росією. Цей вибір ви робите саме зараз. Саме сьогодні", – наголосив Президент України.

Він розповів, що минула ніч в Україні була жорсткою – знову обстріл, бомбардування житлових кварталів, цивільної інфраструктури. Зеленський констатував, що зараз немає жодного об'єкта у країні, який окупанти не вважали б для себе допустимою метою. Очільник Української держави заявив, що РФ воює проти всіх, проти всього живого – проти дитячих садків, проти житлових будинків і навіть проти машин швидкої допомоги.

За його словами, ворожі війська Росії застосовують реактивну артилерію, ракети проти цілих міських районів, де немає і ніколи не було жодної військової інфраструктури.

"Васильків, Київ, Чернігів, Суми, Харків, багато інших міст України виживають у таких умовах, які останній раз були на нашій та на вашій землі під час Другої світової війни. Але у війні, яка йде зараз, ви з нами не на одному боці, на жаль", – додав Президент України.

Як повідомлялося, 27 лютого – основний день голосування (попереднє розпочалося 22 лютого) на конституційному референдумі у Білорусі. Громадянам пропонується відповісти на таке запитання: "Чи приймаєте ви зміни та доповнення Конституції Республіки Білорусь?".

Метою конституційної реформи аналітики називають формалізацію процедури можливого транзиту влади у країні (нині явно відкладеного на пізніший термін), створення для нього юридичної бази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-