Подоляк: Президент не сприймає ультиматуми - лише повноцінні переговори

Подоляк: Президент не сприймає ультиматуми - лише повноцінні переговори

Укрінформ
Росія намагається завести перемовини у глухий кут ще до їх початку, однак Президент Володимир Зеленський категорично не сприймає будь-які неприйнятні для України умови та ультиматуми і виступає винятково за повноцінні переговори.

Про це зазначив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

«Будь-яка війна неминуче завершується перемовинами. Україна почула переговорну позицію, яку окреслили в Москві. Вони знають наш погляд на переговорний формат і нашу переговорну позицію. Тому їхні коментарі про те, що ми нібито відмовилися від перемовин, – це просто частина їхньої тактики. Вони намагаються завести переговори в глухий кут ще до їх початку», - зазначив Подоляк.

Радник підкреслив, що потрібен інший підхід. За його словами, переговори повинні базуватися на здоровому глузді та бути такими, щоб можна було напрацювати чесне рішення в інтересах людей і національної державності України.

«Своїм спротивом українці довели, що загнати нас у глухий кут – це нереалістична амбіція. Ну а брехню росіян про те, що нібито у їхніх сил був наказ зупинитися, спростовує сама реальність, яку бачив увесь світ у ніч на суботу. І сьогодні вранці. Бої були жорстокими, з максимальною інтенсивністю. Саме тому, що Президент Володимир Зеленський категорично не сприймає будь-які неприйнятні для України умови та ультиматуми. Лише повноцінні переговори», - підкреслив радник керівника ОП.

Глава країни-агресора Російської Федерації Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. На всій території України запроваджено воєнний стан, оголошена загальна мобілізація.

Президент України Володимир Зеленський закликав Президента РФ сісти за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей.

Увечері 25 лютого прессекретар Президента України Сергій Никифоров поінформував, що Україна готова говорити про припинення вогню і мир, безпосередньо зараз ідуть консультації про місце та час проведення переговорного процесу з Росією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-