Штати пов’язують останні кібератаки в Україні з діями РФ – Білий дім

Штати пов’язують останні кібератаки в Україні з діями РФ – Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати продовжують встановлювати, хто саме причетний до нових масштабних кібератак в Україні, однак уже зараз наголошують, що нинішні дії відповідають попереднім нападам з боку Російської Федерації.

Про це заявила в середу під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу

«Ми поки що не встановили, хто стоїть за цими діями», - зауважила представниця Білого дому, додавши, що це не робиться так швидко.

Читайте також: Зеленський обговорив із прем’єром Нідерландів санкції проти РФ і протидію кібератакам

Однак, за її словами, у Вашингтоні вважають, що нинішні атаки відповідають попереднім хакерським нападам, проведеним минулого тижня російською владою з метою дестабілізувати ситуацію в Україні.

«Ми спілкуємося з українською стороною щодо їхніх потреб у сфері кібербезпеки, в тому числі це відбувалося сьогодні. Ми будемо діяти швидко, щоб проаналізувати це (останній кібернапад – ред.), а також що потрібно зробити у відповідь», - зауважила представниця адміністрації США.

Читайте також: Після масштабної DDoS-атаки деякі вебресурси та банки працюють з перебоями

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Україні стався черговий кібернапад на системи урядових установ. Зокрема, не відкривалися сайти Верховної Ради, Кабінету Міністрів, низки міністерств - закордонних справ, енергетики, реінтеграції. З перебоями працювали офіційні вебресурси Служби безпеки, МВС та Міноборони. Крім того, про DDoS-атаки повідомили деякі банківські установи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-