Росія оголосила евакуацію своїх дипломатів з України

Росія оголосила евакуацію своїх дипломатів з України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Росії оголосило, що найближчим часом евакуює персонал усіх своїх представництв з України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті відомства.

«В обставинах, що склалися, наше першочергове завдання – подбати про російських дипломатів і співробітників Посольства та Генеральних консульств. Для захисту їхнього життя та безпеки керівництвом Росії було ухвалено рішення про евакуацію персоналу російських закордонних установ в Україні, яку буде реалізовано найближчим часом», - йдеться у фіналі заяви МЗС.

У попередньому об'ємному тексті зовнішньополітичне відомство РФ звинувачує українську владу в недостатньому забезпеченні безпеки російських дипломатів.

Нагадаємо, раніше неодноразово МЗС РФ заявляло про скорочення кількості співробітників у російських дипломатичних представництвах в Україні. Вчора та сьогодні також було заявлено про припинення роботи генконсульств РФ в Одесі та Львові.

Читайте також: США координують із союзниками нове покарання для Росії – Держдеп

Сьогодні верхня палата російського парламенту, Рада Федерації, одноголосно схвалила запит президента РФ щодо використання російських військових за кордоном.

Раніше Держдума та Рада Федерації ратифікували договори з псевдореспубліками «Л/ДНР» про дружбу та взаємну допомогу, включно з військовою.

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Путін 21 лютого оголосив про визнання «незалежності» маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Водночас він звинуватив Україну в ескалації нинішньої ситуації в ОРДЛО. Свій виступ Путін завершив погрозою Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-