Трасс: слід готуватися до найгіршого сценарію, який може статися наступного тижня

Трасс: слід готуватися до найгіршого сценарію, який може статися наступного тижня

Укрінформ
Європа перед загрозою нападу Росії на Україну має проявити максимальну солідарність і підтримку та бути готовою до найгіршого сценарію. У разі нападу введені проти РФ санкції стосуватимуться російських олігархів та їхніх активів, доступу РФ на міжнародні ринки капіталу.

Про це міністр закордонних справ Великобританії Елізабет Трасс заявила в ході Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Багато хто хотів би говорити про ситуацію з надією, але думаю, нам слід готуватися до найгіршого сценарію. І цей найгірший сценарій може статися вже наступного тижня», - сказала міністр.

За її словами, Європа нині переживає найнебезпечніші моменти для своєї безпеки з початку 20-го століття, й необхідно проявити виняткову солідарність для їх подолання, підтримувати Україну як у питаннях безпеки, так і в економіці. Тоді як Росія прагне «перевести годинник» на 90-ті роки минулого століття та демонструє свою несерйозність щодо дипломатії.

Читайте також: Стримування РФ: Трасс пропонує Заходу зосередитися на трьох факторах

«Ми рішучі щодо введення санкцій, які дорого обійдуться Росії, у разі вторгнення. Ми припинимо можливість для олігархів здійснювати міжнародний рух своїх грошей, ми припинимо можливість для них подорожувати, введемо серйозніші обмеження для виходу на наші ринки капіталу, зробимо складнішим доступ для Росії на ринки боргових зобов'язань», - сказала Трасс.

Вона запевнила, що Велика Британія і надалі підтримуватиме Україну, надаватиме допомогу, стоятиме з Україною пліч-о-пліч.

Читайте також: Лондон чітко заявлятиме про агресію Росії та її операції «під фальшивим прапором» – Трасс

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені проходить конференція з безпеки, яка є одним із ключових аналітичних форумів для обговорення загроз та викликів, що постають перед континентом у цій сфері. Однією з ключових тем для обговорення цього року є військове нарощування Росії вздовж кордонів України та наслідки цих дій для всієї системи європейської та євроатлантичної безпеки.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-