Захист Януковича повільно знайомиться зі справою Майдану - ОГП

Захист Януковича повільно знайомиться зі справою Майдану - ОГП

Укрінформ
Прокурор Денис Іванов заявляє, що захист колишніх топпосадовців повільно ознайомлюється з матеріалами провадження про злочини проти Майдану.

Про це Іванов поінформував на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, сукупність доказів по справі, на думку прокурорів, наразі достатня для складання обвинувального акта.

«Разом із тим ситуація ускладнена тим, що велика кількість томів, з якою потрібно ознайомитися стороні захисту. І, на мій погляд, на сьогоднішній день це ознайомлення відбувається з певним зволіканням», - сказав він.

Читайте також: Адвокати Януковича намагаються затягнути розгляд справ - Офіс генпрокурора

Іванов нагадав, що після закінчення розслідування цієї справи, про що було оголошено 17 листопада минулого року, всі захисники, у тому числі адвокати підозрюваного Януковича, були запрошені для ознайомлення із матеріалами цього провадження.

За словами прокурора, це ознайомлення захисники фактично розпочали майже через місяць, 16 грудня.

«І це ознайомлення відбувається у дуже повільних темпах: більш як 1 том, 7 захисників у підозрюваного (Януковича – ред.), які приходять на ознайомлення, то більше ніж з 1 томом вони не ознайомлюються. На сьогоднішній день 7 захисників ознайомилися спільно… 91 том вони прочитали», - поінформував Іванов.

Він уточнив, що якщо такі дії відбуватимуться надалі, то прокурори будуть реагувати на це у рамках кримінального процесуального законодавства, а саме - звертатися до суду для встановлення строку на ознайомлення.

Читайте також: Вісім років тому розпочався найтрагічніший етап Революції Гідності

Як повідомлялося, 17 листопада 2021 року у Державному бюро розслідувань заявили, що слідчі ДБР завершили досудове розслідування злочинів на Майдані у лютому 2014 року, скоєних найвищими посадовими особами держави під керівництвом Януковича.

7 лютого 2022 року адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що захист експрезидента розпочав ознайомлення з матеріалами обвинувачення у справі злочинів на Майдані у лютому 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-