Українська делегація в ТКГ ініціює позачергове засідання через сьогоднішні обстріли

Українська делегація в ТКГ ініціює позачергове засідання через сьогоднішні обстріли

Укрінформ
Українська делегація для участі в Тристоронній контактній групі ініціює позачергове засідання через сьогоднішні обстріли в районі операції Об'єднаних сил.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зверненні української делегації, опублікованому у Телеграмі.

"Сьогодні з ранку ми спостерігаємо численні порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування з боку незаконних збройних формувань, які підтримуються РФ. Внаслідок понад 40 обстрілів із застосуванням ствольної артилерії, мінометів та танків пошкоджені будівля дитячого садочка в районі Станиці Луганської, снаряди влучили на двір Врубівського ліцею. В обох будівлях під час обстрілів перебували діти, учні та персонал. Пошкоджено житлові будівлі та об’єкти інфраструктури. Отримали ушкодження троє мирних жителів", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Україна просить ОБСЄ терміново скликати позачергові консультації ТКГ

У зв’язку з цим українська делегація звернулась до представника ОБСЄ в ТКГ щодо невідкладного скликання позачергових консультацій робочої групи з питань безпеки, а також позачергового засідання ТКГ.

"Саме задля того, щоб такі провокації не могли стати приводом для ескалації, ми пропонували і пропонуємо залучення представників країн Нормандського формату до участі в усіх механізмах, які здійснюють моніторинг і верифікацію дотримання режиму припинення вогню. Ми готові до подальшої роботи в переговорному форматі задля припинення порушень і відновлення режиму тиші, адже тільки за умови усталеного припинення вогню можливий подальший рух з гуманітарних, соціальних та політичних питань з метою мирного врегулювання конфлікту на українському Донбасі", - підкреслили у ТКГ.

Читайте також: Евакуація дітей на місці обстрілу в Станиці

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого станом на 14:00 окупанти 34 рази порушили режим тиші в зоні ООС, двоє військових та двоє цивільних осіб дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-