МЗС просить диппредставництва офіційно повідомляти про переїзд до Львова

МЗС просить диппредставництва офіційно повідомляти про переїзд до Львова

Укрінформ
МЗС надіслало ноту до всіх посольств і представництв міжнародних організацій, які акредитовані в Україні, з проханням повідомляти заздалегідь про повне чи часткове перенесення дипустанов чи переведення дипломатів до Львова.

Про це під час позачергової сесії Львівської обласної ради, зазначив представник МЗС України у Львові Андрій Грушко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На жаль, останніми днями Міністерство закордонних справ, так само як і більшість, отримувало повідомлення із ЗМІ, що до Львова планують переїжджати чи переносити свою діяльність частково чи в цілому дипломатичні представництва або консульські установи іноземних держав. Для того, щоб уникнути спекуляцій з цього питання, МЗС надіслало ноту до всіх посольств і представництв міжнародних організацій, які акредитовані в Україні, з проханням повідомляти заздалегідь, якщо є така необхідність чи плани у посольств, або в тих, хто це вже зробив, повідомити про актуальне місцеперебування, бо це пов’язано, в першу чергу, із необхідністю забезпечення безпекових заходів таких установ», - акцентував Грушко.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому вважає помилкою евакуацію іноземних посольств на захід України

За його словами, міністерство може оперувати лише офіційною інформацією і станом на сьогодні тільки три країни повідомили про тимчасове перенесення своїх основних функцій до Львова – це США, Канада і Японія (перевела двох дипломатів до Львова, а посольство залишається повноцінно функціонувати у Києві).

Читайте також: Посольство США повернеться до Києва зі Львова, щойно це стане можливим - Шерман

Щодо інформації про те, що Велика Британія відкриває офіс у Львові, який зможе надавати консульські послуги, МЗС не повідомляли.

«Наразі ми не маємо офіційної інформації щодо Великої Британії по цьому питанню», - додав Грушко.

Як повідомляв Укрінформ, через зростаючу загрозу воєнних дій з боку РФ Велика Британія прийняла рішення тимчасово перевести частину співробітників посольства та їхніх родичів із Києва до Львова. Про це було зазначено на сайті уряду Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-