Посол Молдови вручив копії вірчих грамот у МЗС України

Посол Молдови вручив копії вірчих грамот у МЗС України

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький 16 лютого прийняв копії вірчих грамот від новопризначеного посла Республіки Молдова в Україні Валеріу Ківеря.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС.

Зазначається, що сторони обговорили актуальні питання відносин України та Молдови, регіональної безпеки, графік найближчих політичних контактів, а також підтвердили необхідність посилення взаємодії задля протидії спільним безпековим викликам.

Точицький подякував Республіці Молдова за підтримку і солідарність з Україною на тлі агресивних дій Російської Федерації, а також наголосив на незмінності позиції нашої держави щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності Молдови в її міжнародно визнаних кордонах.

Заступник міністра запевнив, що Україна й надалі залишатиметься активним учасником переговорного формату «5+2» з придністровського врегулювання.

Читайте також: Україна, Грузія та Молдова мають такі ж права на безпеку, як і Росія – Держдеп

Як повідомлялося, попередній посол Молдови в Україні Руслан Болбочан у вересні 2021 року був відкликаний з посади, яку обіймав з жовтня 2015 року. 13 жовтня 2021 року він був призначений на посаду державного секретаря Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Республіки Молдова.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-