Американські сенатори готують резолюцію на підтримку України

Американські сенатори готують резолюцію на підтримку України

Укрінформ
Після доповіді радника з національної безпеки Джейка Саллівана американські сенатори готують проєкт резолюції про підтримку України та санкції проти Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

У понеділок радник з національної безпеки Джейк Салліван виступив з доповіддю перед Сенатом, у якій ішлося про підготовку Росії до ймовірного вторгнення в Україну. Після цього низка сенаторів заявила про необхідність підготувати резолюцію про підтримку України вже до кінця тижня.

«Або ми маємо запровадити пакет санкцій, або, щонайменше, виступити із позицією Сенату про підтримку України», – заявив Роберт Менендес, голова Комітету закордонних справ. Його підтримав інший сенатор від Республіканської партії Джим Ріш.

Сенаторка Джин Шахін від Демократичної партії заявила, що амбіції Путіна стосуються не лише України, адже російський президент намагається підірвати позиції США в Європі та зруйнувати трансатлантичне партнерство. Вона закликала продемонструвати єдину позицію обох партій, аби «показати всьому світу, що ми єдині в цьому питанні».

Читайте також: У Сенат США внесли законопроєкт про відповідальність Білорусі за агресію проти України

ЗМІ відзначає, що попри згоду обох партій в необхідності санкцій, вони висловлюють різні думки про те, які саме це мають бути санкції та коли їх слід запровадити. Зокрема, сенатор Марко Рубіо заявив, що рішення про санкції має ухвалити Білий Дім, оскільки це буде швидше, ніж ухвалення законопроєкту в Сенаті або Конгресі.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що США виділять Україні позику в розмірі до 1 млрд дол. кредитних гарантій, аби допомогти українській економіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-