Арахамія хоче «закрити кордони» для чиновників під час надзвичайного чи воєнного стану

Арахамія хоче «закрити кордони» для чиновників під час надзвичайного чи воєнного стану

Укрінформ
Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія планує зареєструвати у Верховній Раді законопроєкт, який передбачатиме заборону для чиновників виїжджати за кордон у разі запровадження в Україні надзвичайного або воєнного станів.

Про це він повідомив під час брифінгу за результатами засідання фракції в Офісі Президента, передає кореспондент Укрінформу.

«Президент сьогодні висловився, що покидати Україну - це на вигляд, як зрада, хоча юридично це можна… Чи сьогодні ввечері, чи завтра я буду реєструвати законопроєкт, де буде стаття, що в разі настання надзвичайного стану чи воєнного стану, чиновникам усіх категорій – і категорії «А», і регуляторам, і народним депутатам та іншим, заборонятиметься виїзд за кордон», – сказав керівник фракції.

Він також висловив думку, що в законодавстві треба передбачити положення про позбавлення мандатів парламентаріїв, які зараз «виїжджають, тому що просто бояться (посилення військової агресії – ред.)».

Читайте також: «Ніхто нікуди не летить»: Ткаченко закликав українців зберігати спокій та включати логіку

Як повідомляв Укрінформ, за даними секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, станом на вечір 14 лютого 23 народні депутати знаходяться за кордоном.

Фото: sluga-narodu.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-