Суд продовжує обирати запобіжний захід депутату Кузьміних

Суд продовжує обирати запобіжний захід депутату Кузьміних

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд продовжив засідання, на якому розглядається питання щодо обрання запобіжного заходу народному депутату Сергію Кузьміних.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сам Кузьміних присутній у залі суду, поруч з ним сидить його адвокат Лариса Криворучко. Також у залі присутній прокурор САП.

Суддя у справі — Олег Ткаченко.

Читайте також: Нардеп Кузьміних заявив, що вважає себе «на 100%» невинуватим

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро разом з Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою затримали народного депутата Сергія Кузьміних за підозрою в одержанні 558 тисяч гривень неправомірної вигоди.

31 січня генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Кузьміних, якого 28 січня детективи НАБУ затримали на хабарі 558 тис. грн. За даними слідства, депутат начебто отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що в разі доведення вини Кузьміних повинен нести відповідальність згідно із законом.

Сам народний депутат України звернувся до голови партії “Слуга народу” Олени Шуляк та Арахамії з проханням про тимчасове виключення зі складу фракції з можливістю повернутися, якщо буде доведена його невинуватість.

Депутат уже набув статусу підозрюваного і має прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою. Однак, за даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Кузьміних проігнорував три виклики на заплановані слідчі дії.

Національне антикорупційне бюро оголосило Кузьміних в розшук через систематичну неявку підозрюваного на виклики правоохоронних органів, відсутність його за місцем проживання, переховування від детективів НАБУ.

4 лютого Кузьміних повідомив, що не переховується від НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-