Зеленський і Дуда обговорили дипломатичні зусилля з деескалації

Зеленський і Дуда обговорили дипломатичні зусилля з деескалації

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із президентом Польщі Анджеєм Дудою дипломатичні зусилля щодо деескалації.

Про це глава Української держави написав у Твіттері, передає Укрінформ.

"Під час телефонної розмови з моїм другом Анджеєм Дудою обговорили актуальні дипломатичні зусилля з деескалації. Позитивно відзначили досягнення домовленості щодо транспортних дозволів. Вдячний дружній Польщі за стабільну підтримку України на шляху європейської інтеграції", - зазначив Зеленський.

За інформацією пресслужби Президента України, під час розмови з Дудою глава Української держави наголосив на важливій ролі польського головування в ОБСЄ з погляду забезпечення мирного врегулювання на сході України та регіональної безпеки в Європі.

Читайте також: Зеленський обговорив із прем'єркою Литви євроінтеграцію та «Норманді»

Сторони обговорили подальшу співпрацю в межах нового регіонального формату Україна – Польща – Велика Британія.

Також президенти приділили увагу шляхам реалізації основних зовнішньополітичних пріоритетів України – курсу на вступ до Європейського Союзу та НАТО.

Крім того, лідери України та Польщі позитивно відзначили досягнення домовленостей щодо дозволів на здійснення міжнародних вантажних перевезень.

Читайте також: Зеленський подякував президентці Європарламенту за підтримку України

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 10 лютого провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-