Єрмак: Одна з цілей України на переговорах у Берліні - розблокування роботи ТКГ

Єрмак: Одна з цілей України на переговорах у Берліні - розблокування роботи ТКГ

Укрінформ
На переговорах у Берліні українська сторона домагатиметься розблокування роботи Тристоронньої контактної групи задля просування процесу мирного врегулювання.

Про це на зустрічі з представниками українських ЗМІ заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає Укрінформ із посиланням на ОП.

«Однією з цілей української сторони на переговорах політичних радників лідерів держав - учасниць Нормандського формату буде розблокування роботи Тристоронньої контактної групи з метою подальшого просування в мирному врегулюванні та завершенні війни на Донбасі», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Засідання ТКГ відбулося без «проривів і зрад» - Гармаш

Єрмак зазначив, що українська сторона також пропонуватиме ініціативи щодо покращення верифікації режиму повного припинення вогню на сході України. Крім того, він наголосив, що представники України обов’язково порушуватимуть питання щодо розблокування процесу взаємного звільнення утримуваних осіб та відкриття КПВВ на лінії розмежування.

Керівник ОП також зауважив, що сьогодні наша держава є центром ухвалення рішень щодо безпеки на Європейському континенті та має велику міжнародну підтримку. Про це, зокрема, свідчить безпрецедентна кількість візитів вищих посадових осіб іноземних держав до України.

Читайте також: Зеленський розраховує на саміт Нормандської четвірки

Як повідомлялося, на зустрічі політичних радників лідерів країн Нормандського формату в Парижі 26 січня було домовлено провести наступні переговори через два тижні.

Речник федерального уряду ФРН Вольфганг Бюхнер підтвердив, що зустріч радників «Норманді» відбудеться 10 лютого в Берліні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-