Перемовини з метою запобігти війні триватимуть найближчими тижнями - Макрон

Перемовини з метою запобігти війні триватимуть найближчими тижнями - Макрон

Укрінформ
Головною метою країн Веймарського трикутника, який об’єднує Францію, ФРН і Польщу, є запобігання війні.

Про це у Берліні заявив Еммануель Макрон після завершення зустрічі президентів країн Веймарського трикутника, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу президента Франції

За словами Макрона, дипломатичні переговори, які проводилися протягом останніх трьох днів, триватимуть і в найближчі тижні. Їх головна мета - уникнути війни. "Мир і стабільність на європейському континенті це наш скарб, і ми вважаємо своїм обов’язком зробити все для їх збереження”, - сказав президент Франції.

Другим завданням він назвав консолідацію європейців і союзників, збереження їхньої єдності. А третім - захист основоположних для Європи принципів, особливо - поваги до суверенітету всіх держав та цілісності їхніх територій.

Читайте також: Україна і Франція мають спільне бачення загроз і викликів - Зеленський

“Зрештою, йдеться про те, щоб знайти шлях і засоби ініціювати важливий та вимогливий діалог із Росією у різних форматах. В цьому контексті найближчими днями й тижнями ми будемо мати переговори (радників - ред.) у Нормандському форматі з метою врегулювання кризи”, - зазначив Макрон.

Він укотре підкреслив необхідність діалогу і відповідальності партнерів, зокрема президентів РФ і України, що є “єдиною дорогою, яка здатна привести до миру в Україні”.

Читайте також: Країни Веймарського трикутника мають запобігти війні в Європі - Шольц

“З другого боку, є інша робота, яку проводять НАТО і США, яка ведеться також нами і нашими союзниками, Європейським Союзом для побудови елементів гарантії безпеки. Останні дні дозволили дати поштовх новим ідеям”, - указав французький лідер.

Як повідомлялося, у вівторок у Берліні уперше за шість років відбувся саміт Веймарського трикутника, в якому взяли участь президент РП Анджей Дуда, канцлер ФРН Олаф Шольц і президент Франції Еммануель Макрон. Основна тема переговорів - безпекова ситуація навколо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-