У МЗС спростували політичний підтекст у скасуванні зустрічі Зеленського і Бербок

У МЗС спростували політичний підтекст у скасуванні зустрічі Зеленського і Бербок

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ спростували повідомлення, що зустріч Президента Володимира Зеленського і міністра закордонних справ Німеччини Анналені Бербок не відбулась із політичних причин.

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

«Твердження про те, що зустріч Президента України та глави МЗС Німеччини не відбулася, аби надіслати певний політичний сигнал, не відповідають дійсності», - зазначив він.

Речник МЗС підкреслив, що «жодні чутки, анонімні джерела та конспірологічні теорії» не зможуть вбити клин у міцні відносини України та Німеччини.

Ніколенко також зазначив, що наразі Україну відвідує велика кількість іноземних гостей, аби продемонструвати солідарність на тлі агресивних дій РФ. Паралельно відбувається багато телефонних розмов та інших контактів. Президент Володимир Зеленський має надзвичайно насичений графік, який, окрім міжнародної частини, включає координацію багатьох важливих процесів внутрішнього життя України.

Він нагадав, що під час минулого візиту німецької міністерки 17 січня Президент України провів з нею продуктивну зустріч.

«За підсумками переговорів міністрів закордонних справ Дмитра Кулеби та Анналени Бербок Україна та Німеччина досягли практичних домовленостей задля активізації взаємодії з низки важливих питань двостороннього порядку денного. І ми не дозволимо завадити нашому партнерству», - наголосив речник МЗС.

Читайте також: Бербок не зможе зустрітися з Зеленським через зміну планів із французької сторони

Як повідомлялося, американський телеканал CNN, посилаючись на близьке до українського уряду джерело, заявив, що зустріч міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок та Президента України Володимира Зеленського 7 лютого було скасовано через її відмову прямо заявити про зупинку «Північного потоку-2» у разі вторгнення РФ в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-