Стефанчук обговорив із президентом Міжпарламентського Союзу безпекові питання

Стефанчук обговорив із президентом Міжпарламентського Союзу безпекові питання

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та президент Міжпарламентського Союзу Дуарте Пашеку на зустрічі в Києві обговорили питання подальшого співробітництва, а також тему безпеки в Україні та загрозу російської агресії проти нашої держави.

Про це Стефанчук поінформував на спільному з Пашеку брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Всі питання, про які ми говорили, були одностайно підтримані. Це питання територіальної цілісності, питання суверенітету України, питання забезпечення безпеки нашої держави. З президентом Міжпарламентського Союзу ми обговорили низку питань, пов'язаних із загрозою російської агресії, питань, пов'язаних із парламентським виміром Кримської платформи, питань, пов'язаних із розгортанням міжпарламентської дипломатії, підтримки з боки груп дружби, підтримки з боку Міжпарламентського Союзу та інших міжнародних організацій», - сказав Стефанчук.

За його словами, особливу увагу було приділено саме питанням, пов'язаним із розширенням діалогу між нашою країною та Міжпарламентським Союзом у частині безпеки, територіальної цілісності та суверенітету України. "Позиція, якої ми дійшли - «Дипломатія – так, агресія – ні», - наголосив Стефанчук.

Він зазначив, що повідомив Пашеку про те, що наприкінці січня ВР ухвалила звернення до парламентів, урядів світу та міжпарламентських організацій про підтримку України і про засудження спроб вчинити будь-який тиск на вибір України щодо свого майбутнього.

«Також, крім нашого діалогу в рамках Міжпарламентського Союзу, я подякував пану Пашеку за нашу співпрацю з Португалією – країною, яку він представляє», - додав спікер ВР.

Читайте також: ВР звернулася до міжнародних організацій через військовий шантаж Росії

"Це була надзвичайно цінна зустріч, і Ваша особиста підтримка, підтримка Міжпарламентського Союзу для України є надзвичайно важливими. Ми дуже це цінуємо і дуже вдячні за це», - наголосив Голова ВРУ.

Зі свого боку президент Міжпарламентського Союзу Дуарте Пашеку закликав поважати право кожної країни вільно вирішувати своє майбутнє і запевнив у готовності допомагати створити діалог між Україною та Росією.

«Ми розуміємо, що всі країни бажають бути вільними, захищати своє майбутнє без посягань. Країна вільна вирішувати це, особливо в цій будівлі – парламенті, який представляє громадян. Ми маємо завжди поважати рішення кожної країни щодо свого майбутнього», - сказав він.

Пашеку також відзначив, що саме діалог має бути ключовим інструментом у разі розбіжностей між країнами: «Звичайно, у будь-якому куточку світу можуть з’явитися розбіжності між сусідами, але діалог і дипломатія мають бути способом вирішення і створення спільного мирного майбутнього для обох сторін».

Відтак він констатував, що його організація готова допомагати діалогу України з Росією для вирішення проблем.

«Міжпарламентський Союз готовий допомогти створити цей діалог між Україною та Росією, щоб вирішити розбіжності між вами», - підкреслив Пашеку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-