Концентрація військ РФ на кордоні України зберігається, але ситуація контрольована – Подоляк

Концентрація військ РФ на кордоні України зберігається, але ситуація контрольована – Подоляк

Укрінформ
Загрозлива концентрація російських військ біля України продовжує зберігатися, однак така ситуація вже спостерігається декілька років і наразі контрольована.

Потрібно дотримуватися зваженої тональності у медіа та продовжувати санкційний і дипломатичний тиск на РФ, заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі Укрінформу.

«Нові повідомлення у ряді ЗМІ про те, що боєготових російських військ поблизу кордонів України не менше, ніж 100 тисяч, і що стягування військ тільки продовжуються, доводять, що попередні алармістські повідомлення про початок нової ескалації проти України наприкінці грудня чи в першій половині січня були трохи неправдивими. Це доводить правильність наших закликів до представників медіа бути зваженими і уникати алармістської тональності», - сказав Подоляк.

Він зазначив, що на сьогодні загрозлива концентрація російських військ зберігається, однак підкреслив, що це вже має місце декілька років.

Водночас радник очільника ОП зауважив, що чи будуть зроблені критичні кроки Росії для повномасштабного вторгнення – свідчень точно немає.

У цьому зв'язку він наголосив, що потрібно продовжувати як санкційний, так і дипломатичний тиск заради того, щоб російські війська були відведені від наших кордонів в максимальному обсязі.

«Тільки це може бути достатньо грунтовним свідченням того, що ескалаційний сценарій абсолютно виключається. Поки ж і Україна і всі наші партнери готуються до будь-яких можливих сценаріїв. Ситуація повністю контролюється. Так чи інакше, ми не знижуємо активність дипломатичної роботи, щоб забезпечити сталу і повноцінну деескалацію», - додав Подоляк.

Читайте також: Путін зібрав біля кордонів України 70% від необхідних для вторгнення військ - NYT

Раніше українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомила про розміщення на тимчасово окупованій території України з порушенням «Мінська» ще 178 одиниць військової техніки «2 армійського корпусу» збройних формувань РФ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-