У МЗС назвали провокацією заяву Білорусі про «безпілотник з України»

У МЗС назвали провокацією заяву Білорусі про «безпілотник з України»

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України назвали черговою провокацією білоруської влади заяву про начебто запуск українського безпілотника на територію Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві речника МЗС Олега Ніколенка у Твіттері.

«Чергова провокація влади в Білорусі. На заміну міфічним «тонам зброї» прийшли «безпілотники». Україна не використовувала БПЛА. Закликаємо Мінськ не підігрувати дестабілізаційним діям Росії. Спокій на кордоні Білорусі та України в інтересах всього регіону», - написав він.

Читайте також: У Білорусі війська почали навчання на полігонах разом з армією РФ

Раніше МЗС Білорусі повідомило, що 3 лютого викликало посла України Ігоря Кизима і заявило йому рішучий протест «у зв'язку з цілеспрямованим запуском безпілотного літального апарату з України на територію Білорусі». Зазначається, що згаданий український БЛА 24 січня «незаконно перетнув державний кордон Білорусі, був зафіксований у повітряному просторі нашої країни та згодом примушений до посадки спеціалістами Збройних сил». У МЗС Білорусі заявили, що «на основі аналізу даних бортової апаратури встановлено, що його було запущено з території України з метою проведення нелегальної розвідувальної діяльності над військовим полігоном "Брестський".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-