Виключити зі «Слуги народу» може глава партії - депутатка

Виключити зі «Слуги народу» може глава партії - депутатка

Укрінформ
Статут «Слуги народу» передбачає, що член партії виключається з неї за рішенням голови партії, яке може бути прийняте за його власною ініціативою.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у роз'ясненні представниці Верховної Ради у Конституційному суді, народного депутата Ольги Совгирі у Телеграмі.

«У зв'язку із поширенням деякими політиками інформації про те, що голова партії «Слуга народу» начебто не може одноосібно припиняти членство в партії інших осіб повідомляємо, що відповідно до статей 6 і 8 Закону «Про політичні партії в Україні» порядок вступу до політичної партії, зупинення та припинення членства в ній визначається статутом політичної партії», - зауважила Совгиря.

За її словами, «статутом політичної партії «Слуга народу» передбачено, що член партії виключається з неї за рішенням голови партії, яке може бути ним прийняте за його власною одноособовою ініціативою».

Таким чином, наголосила Совгиря, саме голова партії уповноважений на прийняття рішення щодо виключення члена партії з її складу.

Вона також додала скан витягу із статуту партії.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат від «Слуги народу» Олександр Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив ДТП на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ.Постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. За кілька днів після ДТП деякі ЗМІ почали видаляти опубліковану про це інформацію.

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірної участі Трухіна доручив подальше розслідування цієї події слідчим Державного бюро розслідувань.

Трухін заявив, що слідчі та адвокати заборонили йому коментувати перебіг розслідування.

Президент Володимир Зеленський сказав, що якби в ДТП за участі Трухіна хтось загинув, його б вже не було в складі політсили “Слуга народу”.

Наприкінці жовтня голова фракції “СН” Давид Арахамія повідомив, що слідчий процес у справі Трухіна досі триває, однак найближча до місця ДТП відеокамера показала, що за кермом був не він.

«Українська правда» оприлюднила розслідування щодо цього ДТП. На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами «давай я тихенько в ліс піду», а потім обіцяє «поговорити» з очільником МВС Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки, яка потрапила у ДТП. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв «знайтися» потім та «віддячити».

Поліцейський намагається пояснити народному обранцю, що за такі домовленості є кримінальна відповідальність, на що «Слуга народу» порадив «нє ісполнять».

Пізно ввечері 1 лютого Арахамія заявив, що Трухіну не місце ні у фракції, ні у партії.

Своєю чергою, у МВС заперечили, що Трухін намагався “домовитись” з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, і наголошують, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань.

Вранці 2 лютого голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк ухвалила рішення про виключення Трухіна з партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-