Зеленський: Прогнози «експертів» і Ванги не справдилися – є надія на деескалацію

Зеленський: Прогнози «експертів» і Ванги не справдилися – є надія на деескалацію

Укрінформ
Міжнародні партнери України готові підставити нашій державі плече, а не підніжку, а чутки про те, що хтось вирішує долю України за нашими спинами, не справдилися.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на відкритті сьомої сесії IX скликання Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чутки, плітки прогнози "експертів", "великих" блогерів і Ванги не справдилися. Ніхто не вирішує нашу долю за нашими спинами, всі їдуть до нас. Це дуже важливо. Нам готові підставити плече, а не підніжку. Це дуже важливо, і ми за це вдячні нашим партнерам», – сказав Зеленський.

Читайте також: «Олігархам Путіна не буде де сховатися»: Британія готує розширені санкції

У цьому контексті він нагадав, що минулого тижня провів розмови з президентом Євроради, президентами Литви, Азербайджану, Франції, США, зустрівся з послами країн G7, ООН, НАТО, ЄС, Міжнародного валютно фонду, ОБСЄ – загалом це 80 представників іноземних держав та міжнародних організацій.

«Вони єдині щодо підтримки нашої держави. Єдність розблокувала Нормандський формат, показала готовність до діалогу, дала надію на деескалацію і мирне врегулювання», – акцентував глава держави.

Читайте також: Польща передасть Україні боєприпаси, ПЗРК та дрони – Моравецький

Він також відзначив, що вперше з 2019 року всі чотири сторони Нормандського формату погодили спільну підсумкову заяву, а наразі триває активна робота, щоб у найближчі дні узгодити дату наступної зустрічі радників у Берліні, де, як сподівається Зеленський, буде домовленість щодо зустрічі лідерів нормандської четвірки.

Окрім того, Президент зазначив, що цього тижня Київ приймає прем'єр-міністрів Великої Бриатнії, Польщі, Нідерландів, президента Туреччини.

Читайте також: Джонсон заявив, що закличе Путіна «відійти від прірви»

«Така інтенсивність – це серйозний фактор стабілізації ситуації всередині нашої держави», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня у Парижі відбулася зустріч політичних радників лідерів країн Нормандського формату – України, Франції, Німеччини та Росії. За її результатами керівник ОП Андрій Єрмак поінформував, що всі сторони узгодили фінальне комюніке й підтримали сталий режим припинення вогню на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-