У Раді сьогодні - Зеленський і Шмигаль

У Раді сьогодні - Зеленський і Шмигаль

Відео
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відкрив сьому сесію парламенту дев‘ятого скликання. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у залі зареєструвалися 269 народних депутатів.

Після цього пролунав Державний Гімн України у виконанні Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Верьовки.

В урочистому засіданні з нагоди відкриття сесії беруть участь Президент України Володимир Зеленський, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та члени Кабінету Міністрів, керівники судової гілки влади, посадові особи, яких призначає Верховна Рада, голови дипломатичних представництв іноземних держав та керівники представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, а також інші офіційні особи.

Читайте також: Джонсон сьогодні прибуде до Києва і зустрінеться із Зеленським

Як повідомляв Укрінформ, на пленарному засіданні 1 лютого народні депутати мають намір розглянути проєкт постанови №6575 "Про порядок денний сьомої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання".

Крім того, у першому читанні до розгляду заплановані законопроєкти №6354 "Про внесення змін до Закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу" та №6445 "Про внесення змін до деяких законів України щодо пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності".

Водночас депутати планують ратифікувати низку міжнародних угод та утворити чотири парламентських тимчасових слідчих комісії.

Порядком денним також пропонується перейменувати чотири населених пункти.

Сьома парламентська сесія триватиме з 1 лютого до 22 липня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-