Порошенко відмовився давати свідчення слідчому – ДБР

Порошенко відмовився давати свідчення слідчому – ДБР

Укрінформ
П'ятий президент, народний депутат Петро Порошенко відмовився від дачі показів слідчому та пішов з Державного бюро розслідувань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Також, ідеться в повідомленні, Порошенко відмовився підписувати протокол, що документально зафіксовано.

Про наступну дату виклику Порошенка до ДБР буде повідомлено додатково.

Як нагадали в бюро, слідчий ДБР викликав Порошенка сьогодні об 11:00.

Читайте також: Порошенко прибув на допит у ДБР

Як повідомляв Укрінформ, виконувач обов'язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Надалі Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави в сумі 1 млрд грн.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється в тому, що "діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема представниками вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР"".

У вересні-листопаді 2021 року в цьому провадженні вже повідомили про підозру народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину та бізнесмену Сергію Кузярі.

Медведчуку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кузярі спочатку обрали тримання під вартою, а через кілька місяців замінили на цілодобовий домашній арешт. Демчишин перебуває у міжнародному розшуку.

19 січня Печерський райсуд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Також суд поклав на Порошенка низку процесуальних обов'язків: не відлучатися з місця проживання, здати слідчому на зберігання паспорти та прибувати до слідчого за першим викликом. Термін дії ухвали – до 19 березня.

28 січня Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд скарги на рішення Печерського райсуду столиці про обрання запобіжного заходу Порошенку у вигляді особистого зобов’язання у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-