Моравецький їде до Києва з пропозиціями допомоги від Польщі

Моравецький їде до Києва з пропозиціями допомоги від Польщі

Укрінформ
Україна потребує не лише політичної підтримки, а й реальної допомоги у світлі загрози з боку Росії. Варшава готова надати таку допомогу Києву. 

Про це в інтерв’ю польському агентству РАР заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає Укрінформ.

“У світлі загрози для суверенітету України потрібними є не лише дипломатичні жести, але й реальна допомога. Ми готові її надати нашому сусідові. І про це я говоритиму у вівторок у Києві”, - заявив Моравецький.

Читайте також: Санкції США можуть зруйнувати всю економіку Росії – NYT

Він зазначив, що під час візиту в Україну порушуватиметься багато питань двосторонніх відносин.

“Але на сьогодні найважливішою є підтримка нашого сусіда і захист його незалежності і територіальної цілісності. Саме тому я їду до Києва”, - резюмував глава польського уряду.

Читайте також: Джонсон наступного тижня проведе переговори з Путіним

Як повідомлялося, Моравецький у вівторок, 1 лютого, зустрінеться у Києві з Президентом Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Це буде перший візит Моравецького в Україну на посаді глави уряду, яку він обіймає з грудня 2017 року. Торік восени прем’єр-міністри України і Польщі зустрічалися під час Економічного форуму у польському Карпачі.

Сейм Польщі 27 січня ухвалив резолюцію на підтримку України, в якій звернувся до урядів країн НАТО та ЄС надати всіляку підтримку Києву.

У п’ятницю відбулося засідання Ради національної безпеки Польщі, під час якого обговорено загрози для безпеки Польщі та регіону. Усі політичні сили висловили свою підтримку Україні у протидії агресивним намірам РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-