Байден і Зеленський обговорять політику дипломатії і стримування РФ – Білий дім

Байден і Зеленський обговорять політику дипломатії і стримування РФ – Білий дім

Укрінформ
Телефонна розмова президентів Джо Байдена й Володимира Зеленського, яка має відбутися сьогодні, спрямована на те, щоби обговорити політику дипломатії та стримування Росії, а також підтвердити підтримку України.

Про це заявила в четвер речниця Білого дому Джен Псакі під час регулярного брифінгу в Вашингтоні, передає Укрінформ.

«Я би розглядала цю телефонну розмову як частину регулярної взаємодії з українським урядом», - зауважила представниця адміністрації Байдена.

Вона нагадала, що нинішній контакт президентів США й України – вже третій за останні кілька тижнів, починаючи з грудня.

«Вони обговорять останні дипломатичні зусилля з Росією, а також зусилля щодо стримування (агресії РФ – ред.)», - повідомила речниця Білого дому.

Читайте також: Сенат США може проголосувати за санкції проти Росії вже наступного тижня – NYT

Крім того, Псакі запевнила, що президент Байден має намір «підтвердити прихильність Сполучених Штатів підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, а також нашу прихильність принципу: нічого про Україну без України».

Як повідомляв Укрінформ, з офіційних джерел в українській владі стало відомо, що президенти США й України планують провести телефонні переговори в четвер. При цьому, на Банковій зауважили, що розмова може стосуватися питання мирного врегулювання ситуації, безпеки й оборони, макрофінансової допомоги, енергетики та реформ.

Фото: Official White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-