Тепер офіційно: Канада продовжила та розширила військову місію UNIFIER в Україні

Тепер офіційно: Канада продовжила та розширила військову місію UNIFIER в Україні

Укрінформ
Канада на три роки продовжить та суттєво розширить UNIFIER - свою військову тренувальну місію в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в Оттаві оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Сьогодні я постановив продовжити операцію UNIFIER ще на три роки, розширити цю тренувальну місію та надати Україні негайну допомогу”, - сказав Трюдо.

Читайте також: Канада має продовжити операцію UNIFIER - Трюдо

За його словами, це коштуватиме Канаді 340 млн дол (близько 280 млн дол США).

“Я дозволив Збройним силам Канади упродовж найближчих днів направити до України 60 військовослужбовців, які приєднаються до близько 200 жінок та чоловіків, які вже перебувають в країні. Надалі Збройні сили матимуть змогу довести кількість військовослужбовців в Україні до 400”, - наголосив прем’єр-міністр.

Читайте також: Росія повинна поважати право вибору українців - Трюдо

Він додав, що Канада також передасть Україні “нелетальне обладнання, поділиться розвідувальними даними та допоможе протистояти кібератакам”.

“Наша відданість операції UNIFIER гарантує, що Збройні сили Канади продовжать підтримувати безпекові сили України, аби Україна могла захистити свій суверенітет, безпеку та територіальну цілісність”, - підсумував Трюдо.

Читайте також: Канада розглядає можливість передачі Україні озброєння - ЗМІ

Нагадаємо: у рамках операції UNIFIER в Україні перебуває близько 200 канадських військових. Вони знаходяться на різних локаціях у центральній та західній Україні, а штаб-квартира - у Яворові. З 2015 року, коли розпочалася місія, тренування отримали понад 33 тисячі українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-