Блінкен проситиме Конгрес США про додаткову допомогу Україні

Блінкен проситиме Конгрес США про додаткову допомогу Україні

Укрінформ
Сполучені Штати вивчають можливості надання допомоги Україні в подоланні економічних викликів унаслідок російської агресії, а також готові продовжувати надавати оборонну підтримку Києву.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на пресконференції у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо, що економіка та фінансова система України зазнає впливу цієї кризи. І так само, як ми зміцнюємо безпеку України, ми також вивчаємо можливості для підтримки її економіки – крім тієї суттєвої допомоги, яку вже надаємо», - наголосив держсекретар США.

Він підкреслив, що європейські союзники і партнери США «роблять те саме». У цьому зв’язку Блінкен поінформував, що в середу матиме дискусію в Конгресі США щодо можливостей додаткової допомоги Україні.

Читайте також: НАТО закликає Росію до деескалації та відведення військ від кордонів України

Глава Держдепартаменту нагадав, що США останніми днями доправили в Україну ще кілька партій військової підтримки, зокрема ракети Javelin та інші компоненти протитанкової зброї. Крім того, за його словами, США забезпечать доставку Україні інших партій оборонної допомоги.

Читайте також: Лондон не виключає санкцій проти Путіна у разі вторгнення РФ в Україну

Блінкен також повідомив, що минулого тижня авторизував дозвіл для союзників по НАТО – Латвії, Литві та Естонії - на передання Україні американського військового обладнання. Також Держдепартамент повідомив Конгрес про намір поставити в Україну гелікоптери Мі-17, які перебувають на балансі Міністерства оборони США.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США передали Росії письмову відповідь на пропозиції щодо «гарантій безпеки» у Європі. При цьому він наголосив, що збереження суверенітету й територіальної цілісності України, а також право країн обирати свій шлях гарантування безпеки та участі в альянсах є одним із ключових принципів, який США і далі захищатимуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-