У МЗС закликали іноземних партнерів не нагнітати інформаційне поле

У МЗС закликали іноземних партнерів не нагнітати інформаційне поле

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України продовжує тісну взаємодію з партнерами щодо оцінки загроз агресії Росії і закликає утримуватися від кроків, що можуть призвести до "нагнітання інформаційного поля".

Про це йдеться у коментарі щодо режиму роботи іноземних дипломатичних представництв в Україні, розміщеному на сайті відомства, передає Укрінформ.

"Міністерство закордонних справ вітає рішення абсолютної більшості іноземних партнерів не змінювати режим роботи дипломатичних представництв в Україні, у тому числі не здійснювати евакуацію членів родин і співробітників. Підтверджуємо позицію про передчасність таких кроків на цьому етапі", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Евакуація дипломатів: Росію попередили, що Захід за нею пильно стежить

В МЗС наголосили, що відомство продовжує тісну взаємодію з партнерами щодо оцінки подальших ризиків і загроз агресії Росії.

"Закликаємо іноземних партнерів утримуватися від кроків в публічному просторі, які нагнітають інформаційне поле та розхитують суспільство. Упевнені, що нинішні виклики можна подолати виключно завдяки єдності та скоординованості спільних дій", - підкреслили у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, посольство США в Україні 26 січня закликало американських громадян, які перебувають у країні, подумати про від'їзд, використовуючи комерційні або інші приватні транспортні засоби, на тлі "непередбачуваної ситуації в країні".

Читайте також: «Ситуація непередбачувана»: посольство США звернулось до американців в Україні

Державний департамент США 24 січня дав дозвіл на добровільний ("санкціонований") від’їзд державних службовців з посольства в Україні та наказав виїхати членам їхніх родин.

У МЗС України назвали такий крок "передчасним і проявом надмірної перестороги".

Станом на 26 січня більшість американських дипломатів вирішили залишитися на робочих місцях у Києві.

Про наміри здійснити евакуацію членів родин і частини співробітників посольств або дозволити їм добровільно залишити українську територію повідомили також Велика Британія, Австралія, Німеччина, Канада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-