Більшість дипломатів посольства США продовжують працювати у Києві

Більшість дипломатів посольства США продовжують працювати у Києві

Укрінформ
Більшість дипломатичного персоналу посольства США в Києві продовжують залишатися на робочих місцях, не використовуючи можливість санкціонованого Держдепом добровільного від'їзду.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у своєму Твіттері кореспондентка американського телеканалу Наташа Бертран CNN, яка висвітлює в Білому домі питання, пов'язані з нацбезпекою США.

"Як повідомило CNN у вівторок обізнане джерело, переважна більшість американського персоналу в посольстві США в Києві продовжують залишатися на робочих місцях і не використовують можливість від'їзду за власним бажанням. Членам сімей все ж наказано виїхати", - йдеться у повідомленні.

На пост американської журналістки відреагував на своїй сторінці у Твіттері керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, висловивши американських дипломатам подяку за такий прояв підтримки.

"Дякую вам, дорогі американські друзі. Ми дуже цінуємо ваш вибір залишитися і підтримати нас, незважаючи на те, що вам прийшлося розлучитися зі своїми близькими. Такий прояв підтримки багато говорить про зв’язки між США та Україною", - написав Єрмак.

Як повідомлялося, державний департамент США 24 січня дав дозвіл на добровільний ("санкціонований") від’їзд державних службовців з посольства в Україні та наказав виїхати членам їхніх родин.

Санкціонований від’їзд дає цим працівникам можливість поїхати, якщо вони бажають; виїзд не є обов’язковим для них. Водночас обов’язковий від’їзд для членів родин вимагає, щоб вони залишили країну.

Читайте також: На облаштування місць дислокації Сил тероборони треба понад 2,7 мільярда – Резніков

Це рішення було прийнято Держдепом "як особливу пересторогу через постійні зусилля Росії з дестабілізації країни та підриву безпеки громадян України й інших осіб, які відвідують Україну або проживають в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-