Дуда скликав Бюро нацбезпеки щодо надання допомоги Україні

Дуда скликав Бюро нацбезпеки щодо надання допомоги Україні

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда у понеділок скликав у Бюро національної безпеки (BBN) нараду з представниками уряду з приводу надання допомоги Україні у світлі загрози російської агресії.

Про це йдеться в заяві BBN РП, передає Укрінформ.

Як зазначається, о 14-й годині (за київським часом) в Бюро нацбезпеки розпочалася нарада президента Дуди з представниками уряду, присвячена нинішній безпековій ситуації в регіоні, підтримці України і союзницькій співпраці.

В інтерв’ю польському виданню Dziennik Gazeta Prawna голова BBN Павел Солох повідомив, що питання надання допомоги Україні було предметом переговорів президентів Польщі й України під час зустрічі 20-21 січня у польській Віслі.

Читайте також: Дуда запевнив Зеленського, що Україна може розраховувати на підтримку Польщі

“З цих переговорів пішов однозначний сигнал про підтримку євроатлантичних прагнень України. У разі російського вторгнення ми готові на інші кроки допомоги в рамках так званої коаліції охочих в НАТО. Українці потребують озброєння, і ми ведемо переговори на цю тему”,- зазначив Солох.

Як повідомлялося, у світлі загрози подальшої російської інтервенції оборонне озброєння Україні вже передають США, Велика Британія, країни Балтії.

Фото: flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-