Депутати від «Слуги народу» запросили на засідання фракції командувача Сил тероборони

Депутати від «Слуги народу» запросили на засідання фракції командувача Сил тероборони

Укрінформ
Народні депутати від "Слуги народу" запросили на засідання фракції командувача Сил територіальної оборони України Юрія Галушкіна для обговорення формування відповідних військ.

Про це заступниця голови фракції "СН" у Верховній Раді Євгенія Кравчук повідомила в інтерв‘ю Укрінформу.

"Основною темою засідання буде формування сил територіальної оборони. Ми запросили командувача Сил територіальної оборони України генерала Юрія Галушкіна і хочемо, щоб депутати-мажоритарники або списочники, які активно працюють у регіонах, більш активно долучалися до цієї координації. Зараз районні державні адміністрації організовують, координують голів об‘єднаних територіальних громад, але бачите, перед Новим роком ми читали, що якесь село відмовилося розміщувати сили територіальної оборони на своїй території. Можливо, якби десь було прокомуніковано, що це додатковий захист та ще й сплата ПДФО і цьому варто радіти", – сказала депутат.

Читайте також: ВР наступного тижня може ухвалити законопроєкт про серйозне озброєння для тероборони - депутат

Окрім цього, за її словами, на засіданні фракції планується обговорення законопроєктів, які Верховна Рада розглядатиме упродовж пленарного тижня з 25 до 28 січня. Кравчук висловила сподівання, що парламент цього тижня ухвалить в першому читанні, зокрема, законопроєкти про пенсійну реформу та економічний паспорт українця.

Засідання "Слуги народу" традиційно відбудеться в офісі політичної сили у конгресно-виставковому центрі "Парковий" о 19:00.

Повністю інтерв'ю читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня 2022 року в Україні набув чинності Закон "Про основи національного спротиву", який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву. Цим законом визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.

Командувач Сил територіальної оборони ЗСУ Юрій Галушкін заявив, що Сили територіальної оборони Збройних сил України на 100% забезпечені стрілецькою зброєю та боєприпасами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-