Українська делегація у ПАРЄ вирушила до Страсбурга

Українська делегація у ПАРЄ вирушила до Страсбурга

Укрінформ
Українська парламентська делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) 23 січня вирушила до Страсбурга, де 24 січня розпочнеться січнева сесія асамблеї.

Як передає Укрінформ, про це повідомила член постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ, заступниця голови парламентської фракції "Слуга народу", народний депутат Євгенія Кравчук у Фейсбуці.

Вона зазначила, що через епідемічну ситуацію сесія відбудеться у гібридному форматі. Від України, окрім Кравчук, фізично присутніми будуть: Марія Мезенцева, Сергій Соболєв та Олексій Гончаренко. Інші члени делегації працюватимуть онлайн.

Кравчук також розповіла, що у фокусі роботи на сесії цього разу: дебати про безпекову ситуацію в Європі, що особливо актуально у зв’язку з нарощуванням російської загрози біля наших кордонів та оскарження повноважень російської делегації та її одіозного голови – Петра Толстого, який претендує на посаду віце-президента.

Читайте також: У ПАРЄ готуються оскаржити повноваження нової делегації Росії

Крім цього, під час сесії відбудуться вибори президента асамблеї. За словами Кравчук, українська делегація з колегами із Baltic+ висунули кандидатуру Марії Мезенцевої на противагу Тіні Коксу, який очолює в ПАРЄ групу лівих. Також під час сесії буде розглянута жорстка для Росії резолюція щодо отруєння Олексія Навального та заслухана доповідь про насильницькі зникнення на території Європи.

Читайте також: Джемілєв сподівається, що Туреччина координуватиме свої дії у межах ПАРЄ з Україною

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня у Страсбурзі починає роботу зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, яка триватиме до 28 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-