Комітет Ради пропонує позбавити депутатських виплат 80 «прогульників»

Комітет Ради пропонує позбавити депутатських виплат 80 «прогульників»

Укрінформ
Комітет Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР звертається до спікера парламенту Руслана Стефанчука з пропозицією припинити відшкодування витрат, які пов’язані з виконанням депутатських повноважень за грудень 2021 року, 80 народним депутатам.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова підкомітету з питань Регламенту ВР Павло Фролов (парламентська фракція «Слуга народу»).

«Сьогодні – улюблена рубрика багатьох! Хто з нардепів не отримає «депутатських» виплат за грудень. Таких в цьому місяці 80», – написав Фролов.

Він зазначив, що виплат мають бути позбавлені 26 народних депутатів із фракції «Опозиційна платформа – За життя» у Верховній Раді, 19 від «Слуги народу», 10 від депутатської групи «За майбутнє» у ВР, 7 від парламентської фракції «Всеукраїнське об‘єднання «Батьківщина», 5 від депутатської групи «Довіра», 3 від фракції «Європейська солідарність», 2 депутати від «Голосу», а також 8 позафракційних парламентаріїв.

Згідно з цими даними, економія бюджетних коштів у зв’язку із невиплатою «депутатських» за вересень становитиме 3,6 мільйона гривень.

За словами Фролова, перелік прогульників не остаточний. «У разі наявності поважних причин неучасті депутатів у голосуваннях на пленарці або у засіданнях комітетів виплати будуть поновлені. Всі інформація передана регламентним комітетом спікеру», – зазначив він.

Так, у разі пропуску понад 30% голосувань або неучасті у засіданні комітету народний депутат позбавляється зарплати за відповідний день. Якщо в цілому за місяць відсоток голосувань менше 70% або кількість пропусків засідань комітету – понад 50%, парламентарій втрачає «депутатські» виплати.

Читайте також: Рада ухвалила лише 17% законопроєктів, внесених урядом Шмигаля - КВУ

Як повідомляв Укрінформ, шоста сесія Верховної Ради дев‘ятого скликання розпочалася 7 вересня 2021 року і триватиме до 28 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-